^Powrót na górę
  
  
  


Jadłospis

Jadłospis dekadowy 1.03.2021.– 12.03.2021.

 

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

 

 

1.03.

Kasza kukurydziana(mąka kukurydziana) na mleku (mleko) ze słonecznikiem. Chałka pszenna (mąka pszenna), masło (mleko). Herbata z miętą. Ogórek zielony.

Chleb z ziarnami ( mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), twarożek z sera białego (mleko), rzodkiewki czerwonej, szczypiorku. herbata owocowa. Jabłko.

Zupa krem z zielonego groszku z warzywami ( seler ), śmietaną (mleko) ziemniakami. Makaron spaghetti razowy( mąka żytnia ) z pulpecikami (jaja, mąka pszenna ) w sosie pomidorowym (mleko). Woda naturalna z cytryną i miodem. Mandarynka.

 

2.03.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia), z masłem (mleko), pastą z jajka gotowanego, kukurydzy, szczypiorku. Kakao na mleku (mleko) , herbata z cytryną. Banan.

Pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia) z masłem ( mleko), szynką wieprzową, sałatą lodową, pomidorem, szczypiorkiem. Herbata owocowa. Marchewka.

Zupa ogórkowa z warzywami ( seler ), śmietaną (mleko), ziemniakami. Ryż na sypko z warzywami (seler) –cukinia, papryka – masło (mleko). W oda naturalna. Produkt mleczny (mleko)

 

3.03.

Zacierka (mąka pszenna, jaja) na mleku (mleko ). Pieczywo z ziarnami ( mąka pszenna, żytnia), masłem (mleko ), serem żółtym (mleko), szczypiorkiem. herbata owocowa. Pomarańcza.

Pieczywo słonecznikowe ( mąka pszenna, żytnia), z masłem (mleko), pastą z fileta rybnego (ryba), kaszy kuskus (mąka pszenna), pomidorów, szczypiorku. herbata z cytryną. Ogórek zielony.

Krupnik z kaszy jęczmiennej (mąka jęczmienna) z warzywami (seler ), ziemniakami. Gulasz wieprzowy w sosie naturalnym (mąka pszenna). Buraczki czerwone z jabłkiem, oliwkami i oliwy. Ziemniaki z koperkiem. Woda naturalna. Produkt mleczny (mleko)

 

4.03.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko). Pasztet drobiowy ( mleko, masa jajowa, białko sojowe), ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem. herbata malinowa. Kakao na mleku z cynamonem. Pomidor.

Pieczywo otrębowe(mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko). Rzodkwią białą. Sok owocowo – warzywny. Herbata z miętą.

Barszcz biały z warzywami ( seler ), śmietaną (mleko), jajkiem, ziemniakami. Kotlet schabowy panierowany (mąka pszenna, jaja, mleko). Marchewka duszona z groszkiem zielonym, masłem (mleko). Woda z miodem i cytryną. Actimel mleko

 

5.03.

Pieczywo razowe ( mąka razowa), masło (mleko), sałata lodowa, pieczeń z polędwicą (laktoza), rzodkiewką, ogórkiem kiszonym. Kakao na mleku (mleko). herbata owocowa. Banan.

Chleb słonecznikowy (mąka razowa, pszenna ), z masłem (mleko), ogórkiem zielonym, szczypiorkiem. Kasza manna (mąka pszenna ) namleku z żurawina. Herbata z miętą.

Zupa kalafiorowa z warzywami ( seler), śmietaną (mleko), ziemniakami. Filet rybny (ryba) zapiekany z porą (mleko , mąka pszenna). Surówka z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy, oliwy. Ziemniaki. Woda naturalna z miodem i cytryną. Gruszka.

8.03.

Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo słonecznikowe (mąka pszenna, razowa) z masłem (mleko), dżemem brzoskwiniowym. Herbata owocowa. Pomidor.

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia), masłem, (mleko), pasta z fileta rybnego (ryba), jajka gotowanego (jaja) ze

szczypiorkiem. herbata z miętą. Jabłko.

Zupa szczawiowa z warzywami ( seler) , śmietaną (mleko), jajkiem, ziemniakami. Pałeczka drobiowa duszona w warzywach. Sałata lodowa z sosem z jogurtu naturalnego(mleko) – śmietany(mleko), Ziemniaki z koperkiem. W oda naturalna. Kiwi.

 

9.03.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), serem żółtym (mleko), ogórkiem zielonym, szczypiorkiem. Kakao na mleku z imbirem. Herbata owocowa. Banan.

Chleb otrębowy (mąka żytnia, pszenna), masło (mleko), sałata lodowa, polędwica z kurczaka (gorczyca), pomidor, szczypiorek. Herbata z miętą. Rzodkiew biała.

 

Zupa jarzynowa z warzywami (seler ), śmietaną (mleko), ziemniakami. Kopytka leniwe (jaja, mąka pszenna ) z serem białym(mleko), masłem (mleko). Surówka z marchewki, jabłka, oliwy. Woda naturalna. Produkt mleczny (mleko)

 

10.03.

Płatki owsiane (mąka owsiana) na mleku. Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia), masłem (mleko), miodem lipowym. Herbata owocowa. Jabłko.

Chleb słonecznikowy(mąka pszenna, żytnia) z masłem(mleko), ogórkiem zielonym, szczypiorkiem. Jajecznica (jaja) na parze. herbata z cytryną. Mandarynka.

Zupa pomidorowa z warzywami (seler), śmietaną (mleko), makaronem ( mąka pszenna). Gulasz wołowy w sosie naturalnym (mąka pszenna). Bukiet warzyw – brokuł, marchewka, kalafior – z masłem (mleko). Woda naturalna z miodem i cytryną. Jogurt (mleko)

 

11.03.

Pieczywo otrębowe (mąka żytnia, pszenna ) masłem (mleko), Pasztet z indyka (mleko, białko sojowe, masa jajowa) z papryką i szczypiorkiem. Kakao na mleku z cynamonem. herbata owocowa. Banan.

Pieczywo otrębowe(mąka pszenna, żytnia), masłem,(mleko), twarożkiem z sera białego (mleko), mleka, miodu, wanilii. herbata owocowa. Marchewka.

Zupa grochowa z warzywami (seler), ziemniakami. Filet drobiowy w sosie maślano (mleko) – cytrynowym (mąka pszenna, mleko). Szpinak duszony z masłem (mleko). Ryż na sypko. Woda naturalna z miodem.

Pomarańcza.

 

12.03.

Płatki jęczmienne (mąka jęczmienna) na mleku. Pieczywo słonecznikowe (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), rzodkiew biała, szczypiorek. Herbata owocowa. Jabłko.

Pieczywo razowe (mąkapszenna, żytnia), masłem (mleko), szynką wieprzową, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem. herbata. Papryka.

Barszcz ukraiński z warzywami (seler), śmietaną(mleko), ziemniakami. Naleśniki (mąka pełne ziarno, mąka pszenna, jaja, mleko ) z musem truskawkowym i jogurtem naturalnym (mleko). woda naturalna z cytryną i miodem. Gruszka.

 

Jadłospis dekadowy 15.02.2021.– 26.02.2021.

 

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

 

 

15.02.

Płatki jęczmienne (mąka jęczmienna) na mleku (mleko) z rodzynkami. Chałka pszenna (mąka pszenna), masło (mleko). Herbata z miętą. Jabłko.

Chleb z ziarnami ( mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), pasta z sera białego (mleko), fileta rybnego (ryba), szczypiorku. herbata owocowa. Papryka.

Kapuśniak z kapusty kiszonej z warzywami ( seler ), ziemniakami. Kotlet wieprzowy mielony (jaja, mąka pszenna ) z cukinią. Sałata lodowa z sosem jogurtowo (mleko) – śmietanowym ( mleko). Woda naturalna z cytryną i miodem. Walentynki.

 

16.02.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia), z masłem (mleko), pastą z jajka gotowanego, kukurydzy, rzodkiewki. Kakao na mleku (mleko) , herbata z cytryną. Banan.

Pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia) z masłem ( mleko), szynką wieprzową, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem. Herbata owocowa. Pomidor.

Zupa krem z zielonego groszku z warzywami ( seler ), śmietaną (mleko), ziemniakami. Naleśniki na mleku (mąka pszenna, jaja, mleko) z serem biały (mleko) i musem brzoskwiniowym. W oda naturalna. Kiwi.

 

17.02.

Zacierka (mąka pszenna, jaja) na mleku (mleko ). Pieczywo z ziarnami ( mąka pszenna, żytnia), masłem (mleko ), powidłami śliwkowymi. herbata owocowa. Papryka.

Pieczywo słonecznikowe ( mąka pszenna, żytnia), z masłem (mleko), serem żółtym (mleko), pomidorem, szczypiorkiem. herbata z cytryną. Pomarańcza.

Zupa szczawiowa z warzywami (seler ), śmietaną (mleko), jajkiem, ziemniakami. Nugetsy drobiowe (mleko, jaja, mąka pszenna). Surówka z rzodkwi białej, ogórka zielonego i oliwy. Ziemniaki z koperkiem. Woda naturalna. Jogurt pitny mleko

 

18.02.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko). Pasztet drobiowy ( mleko, masa jajowa, białko sojowe), ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem. herbata malinowa. Kakao na mleku z cynamonem. Banan.

Bułka otrębowa(mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko). Sałatka jarzynowa – kukurydza, ogórek zielony, marchewka, brokuł – z serem feta (mleko), makaronem(mąka pszenna), majonezem (jaja). Herbata z miętą.

Zupa kalafiorowa z warzywami ( seler), śmietaną (mleko), ziemniakami. Wołowina w sosie naturalnym (mąka pszenna, mleko) z papryką i pieczarkami. Buraczki z cebulka i oliwa. Kasza jęczmienna (mąka jęczmienna) na sypko. Woda z miodem i cytryną. Actimel mleko

 

19.02.

Pieczywo razowe ( mąka razowa), masło (mleko), sałata lodowa, pieczeń z polędwicą (laktoza), rzodkiewka, ogórek kiszony. Kakao na mleku (mleko). herbata owocowa. Jabłko.

Chleb słonecznikowy (mąka razowa, pszenna ), z masłem (mleko) pomidorem, szczypiorkiem. Budyń waniliowy namleku. Herbata z miętą.

Barszcz biały z warzywami ( seler), jajkiem, śmietaną (mleko), ziemniakami. Ryż na mleku na sypko z polewą z truskawek mrożonych, jogurtu naturalnego (mleko) – śmietany (mleko). Woda naturalna z miodem i cytryną.

22.02.

Płatki owsiane (mąka owsiana) na mleku. Pieczywo słonecznikowe (mąka pszenna, razowa) z masłem (mleko), miodem. herbata owocowa. Jabłko.

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia), masłem, (mleko), pomidorem, oliwkami. Jajecznica (jaja) na maśle (mleko) ze

szczypiorkiem. herbata z miętą.

Zupa grochowa z warzywami ( seler) , ziemniakami. Schab w sosie naturalnym ( mąka pszenna ). Ogórek kiszony. Ziemniaki z koperkiem.

woda naturalna. Jogurt do picia (mleko)

 

23.02.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), twarożek z sera białego (mleko), miodu lipowego, wanilii, mleka. herbata owocowa. Papryka.

Chleb otrębowy (mąka żytnia, pszenna), masło (mleko), sałata lodowa, polędwica z kurczaka (gorczyca), ogórek kiszony, szczypiorek. herbata z miętą. Banan.

 

Barszcz czerwony z warzywami (seler ), śmietaną (mleko), ziemniakami, kotlet rybny mielony(ryba, jaja, mąka pszenna). Surówka z marchewki, pory, oliwy. Ziemniaki z koperkiem. woda naturalna. Mleko czekoladowe (mleko)

 

24.02.

Płatki ryżowe na mleku. Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia), masłem (mleko),serem żółtym (mleko), pomidorem, szczypiorkiem. herbata owocowa. Marchewka.

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia) z masłem. Sałatka owocowa – banan, brzoskwinia, gruszka, jabłko – z jogurtem naturalnym (mleko) herbata z cytryną.

Krupnik z kaszy jęczmiennej(mąka jęczmienna)z warzywami ( seler), ziemniakami, pulpet drobiowy w sosie koperkowym(mąka pszenna, mleko ). Kasza kuskus (mąka pszenna) na sypko. Surówka z ogórka zielonego z papryką i oliwą. Woda naturalna z miodem i cytryną.

 

25.02.

Pieczywo otrębowe (mąka żytnia, pszenna ) masła (mleko), Pasztet z indyka (mleko, białko sojowe, masa jajowa) z kukurydzą i szczypiorkiem. herbata owocowa. Banan.

Pieczywo otrębowe(mąka pszenna, żytnia), masło,(mleko), pastą z sera białego(mleko), (ryba), rzodkiewki , szczypiorku. herbata owocowa. Papryki.

Zupa pomidorowa z warzywami (seler), makaronem(mąka pszenna). Stek wieprzowy (mąka pszenna ) z cebulką. Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, oliwy. Ziemniaki z koperkiem. Woda naturalna z miodem.

 

26.02.

Kasza manna (mąka pszenna) na mleku. Pieczywo słonecznikowe (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), rzodkiew biała, szczypiorek. Kakao na mleku (mleko) z cynamonem. Herbata owocowa. Jabłko.

Pieczywo razowe (mąkapszenna, żytnia), masłem (mleko), pieczonym schabem, ogórkiem kiszonym, pomidorem, szczypiorkiem. herbata. Pomarańcza.

Zupa jarzynowa z warzywami (seler), śmietaną(mleko), ziemniakami. Makaron (mąka pełne ziarno), makaron (mąka durum) z serem białym (mleko), szpinakiem, masłem (mleko). woda naturalna z cytryną i miodem.

 
Copyright © 2016. Przedszkole Publiczne nr 4 Bielawa Rights Reserved.