^Powrót na górę
  
  
  


Jadłospis

Jadłospis dekadowy 13.01.– 24.01.2020

 

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

 

13.01.

Płatki jęczmienne(mąka jęczmienna ) na mleku(mleko), chleb(mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), dżemem truskawkowym, jabłko, herbata owocowa,

Pieczywo graham(mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), pastą z fileta rybnego(ryba), sera białego ( mleko), szczypiorku, rzodkiew biała, herbata z miętą,

Zupa pomidorowa z warzywami (seler ), śmietaną (mleko ), ryżem, kotlet schabowy panierowany ( jaja, mąka pszenna), mizeria z ogórka zielonego, sosu jogurtowo(mleko)- śmietanowego (mleko), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), woda źródlana,

 

 

14.01.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko ), jajecznica (jaja) na parze ze szczypiorkiem, marchewka, kakao na mleku (mleko), herbata

Bułka otrębowa (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), twarożek z sera białego(mleko), miodu, mleka(mleko), wanilii, pomidor, herbata owocowa

Zupa fasolowa z warzywami ( seler), , ziemniakami, gulasz drobiowy w sosie naturalnym (mleko, mąka pszenna), kasza bulgur (mąka pszenna) na sypko, surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, kukurydzy, oliwy, woda naturalna z cytryną,

 

15.01.

Pieczywo graham ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko ), ser żółty gouda (mleko), szczypiorek, banan, herbata

Bułka graham ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), sałata zielona, szynka sowiogórska, szczypiorek, ogórek zielony, herbata malinowa

 

 

Zupa ogórkowa z warzywami (seler ), śmietaną (mleko), ziemniakami, makaron pszenny ( mąka pszenna), makaron pełne ziarna (mąka pełne ziarno) z serem białym (mleko), szpinakiem, masłem (mleko) woda naturalna z cytryną, sok „Kubuś”

 

 

 

16.01

 

 

Pieczywo wiejskie z ziarnami ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), pasztet drobiowy z indyka (mleko, masa jajowa, białko sojowe), pomidor, kakao na mleku (mleko), herbata owocowa,

 

Bułka z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), masło ( mleko), kasza manna (mąka pszenna) na mleku (mleko) z sokiem malinowym, jabłko, herbata

 

Zupa koperkowa z warzywami ( seler ) i zacierką (mąka pszenna, jaja), bigos z kapusty kiszonej, białej, mięsa wołowego, wieprzowego, warzyw (seler), ziemniaki z koperkiem, woda naturalna z miodem,

 

 

 

 

17.01.

 

 

Płatki ryżowe na mleku (mleko), pieczywo słonecznikowe (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), miód prawdziwy akacjowy, banan, herbataowocowa

Pieczywo (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), polędwica drobiowa (wyciąg z pszenicy, gorczyca ), ogórek kiszony, szczypiorek , rzodkiew biała, herbata z cytryną

 

Barszcz czerwony z warzywami ( seler), śmietaną (mleko), i ziemniakami, paluszki rybne (ryba), surówka z marchewki tartej, pory i oliwy, ziemniaki puree (mleko) woda naturalna, jogurt owocowy (mleko)

 

20.01.

 

Płatki owsiane (mąka owsiana) na mleku, chleb wiejski z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), powidła śliwkowe, banan, herbata,

Pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia ),masło (mleko), twarożek z sera białego (mleko ), mleka (mleko), rzodkiewki czerwonej, ogórek zielony,herbata

Zupa grochowa z warzywami ( seler), i ziemniakami, makaron spaghetti ( mąka pszenna, jaja) z mięsem wieprzowym, pomidorami, warzywami (seler) woda naturalna z miodem i cytryną

 

21.01.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko ), pieczeń z polędwicą (laktoza, gluten), sałata zielona, szczypiorek, kakao na mleku ( mleka),pomidor, herbata owocowa

Pieczywo otrębowe (mąka żytnia, pszenna), masło (mleko ), pasta z fileta rybnego (ryba), jajka gotowanego (jaja), szczypiorku, jabłko, herbata

 

 

Barszcz biały z warzywami (seler), śmietaną ( mleko), makaronem(mąka pszenna, jaja), kopytka (mąka pszenna, jaja) z cebulką, kapusta kiszona duszona z warzywami(seler), woda z miodem,

22.01.

Zacierka (mąka pszenna, jaja ) na mleku (mleko), żurawina, chałka pszenna (mąka pszenna, jaja), masło (mleko), banan, herbata

Bułka grahamka (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), sałatka z tuńczykiem (ryba), ogórkiem, kukurydzą, ,marchewką, ryżem brązowym, majonezem (jaja), actimel – produkt mleczny (mleko), herbata owocowa,

Krupnik z kaszy jęczmiennej (mąka jęczmienna )z warzywami (seler), i ziemniakami, kotlet drobiowy z serem żółtym ( mleko, jaja, mąka pszenna), buraczki czerwone z papryką, jabłkiem, oliwą, ziemniaki z koperkiem, woda z cytryną

23.01.

Pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko), pasztet z mięsa wieprzowego, warzyw, pomidor, kakao na mleku (mleko), herbata

Pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko), budyń śmietankowy na mleku (mleko), mus brzoskwiniowy, herbata,

Zupa szczawiowa z warzywami (seler), śmietaną (mleko), jajkiem (jaja) i ziemniakami, schab w sosie naturalnym(mąka pszenna), surówka z rzodkwi białej, oliwek, jogurtu naturalnego (mleko), makaron pełne ziarno (mąka pełne ziarno), woda naturalna,

24.01.

Pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), kiełbasa szynkowa(hydrolizat białka sojowego), szczypiorek, marchewka, kakao na mleku (mleko), herbata owocowa

Pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), paprykarz rybny z fileta z makreli (ryba), pomidorów, ryżu, szczypiorku, ogórek kiszony, jabłko, herbata owocowa,

Krem z brokułów z warzywami (seler), śmietaną (mleko), grzankami (mąka pszenna), ryż na mleku (mleko) na sypko z wanilią, polewa z truskawek, jogurtu naturalnego (mleko), śmietany (mleko), woda naturalna z cytryną, pomarańcz,

Copyright © 2016. Przedszkole Publiczne nr 4 Bielawa Rights Reserved.