^Powrót na górę
  
  
  


Jadłospis

Jadłospis dekadowy 14.10.– 25.10.2019

 

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

 

 

 

14.10.

Kasza manna (mąka pszenna) na mleku (mleko), baton pszenny (mąka pszenna), masło (mleko ), miód prawdziwy, jabłko, herbata.

Chleb słonecznikowy ( mąka pszenna, żytnia) masło (mleko), pasta z jajka gotowanego (jaja, mleko), szczypiorek, jogurt naturalny (mleko), papryka, herbata

 

Kapuśniak z kapusty pekińskiej z warzywami ( seler ) i ziemniakami, makaron spaghetti (mąka pszenna, jaja) z mięsem wieprzowym, pomidorami, warzywami (seler), woda naturalna, sok owocowo-warzywny,

 

 

15.10.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko ), szynka konserwowa ( sojowy hydrolizat białkowy, gluten) szczypiorek, ogórek zielony, kakao na mleku (mleko), herbata owocowa

Pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko), twarożek z sera białego (mleko), mleka(mleko), rzodkiewki, banan, herbata owocowa

Zupa szczawiowa z warzywami ( seler), śmietaną(mleko), jajkiem (jaja), ziemniakami, kotlet rybny mielony (ryba, jaja, mąka pszenna), surówka z kapusty czerwonej z marchewką i oliwą, ziemniaki, woda naturalna

 

 

16.10.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko ), pasztet drobiowy z kaczki (mleko, białko sojowe, masa jajowa ), szczypiorek, pomidor, kakao na mleku (mleko), herbata owocowa,

Budyń śmietankowy na mleku (mleko), chałka pszenna ( mąka pszenna, jaja), masło (mleko), jabłko, herbata,

 

 

Zupa kalafiorowa z warzywami (seler), śmietaną (mleko), ziemniakami, gulasz drobiowy w sosie koperkowym (mąka pszenna, mleko), kasza jęczmienna perłowa (mąka jęczmienna) na sypko, surówka z ogórka kiszonego, marchewki, oliwy, woda naturalna z miodem,

 

 

 

17.10.

 

 

Płatki ryżowe na mleku (mleko), pieczywo z ziarnami ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), powidła śliwkowe, banan, herbata,

 

Pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko ), paprykarz rybny (ryba), z ryżu, pomidorów, warzyw, szczypiorku, ogórek zielony, herbata

 

Barszcz czerwony z warzywami ( seler ) i ziemniakami, pieczeń rzymska wieprzowa (jaja, mąka pszenna), sałata lodowa z sosem z jogurtu naturalnego(mleko)- śmietany (mleko), ziemniaki, woda naturalna,

 

 

 

 

18.10.

 

 

Pieczywo słonecznikowe (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), jogurt owocowy (mleko), marchewka, herbata

Pieczywo (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), polędwica drobiowa (wyciąg z pszenicy, gorczyca ), rzodkiewka, pomidor, herbata owocowa,

 

Zupa fasolowa z warzywami ( seler), ziemniakami, makaron pszenny (mąka pszenna, jaja), makaron pełne ziarno (mąka pełne ziarno) z serem białym (mleko), szpinakiem, masłem(mleko) woda naturalna,

 

 

 

21.10.

 

 

Zacierka (mąka pszenna, jaja) na mleku(mleko z laktozą), pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko), miód prawdziwy, jabłko, herbata,

Pieczywo z ziarnami m(mąka pszenna, żytnia ),masło (mleko), pasta z sera białego (mleko), fileta rybnego (ryba), szczypiorku, pomidor, herbata

Zupa ogórkowa z warzywami ( seler), śmietaną (mleko) i ziemniakami, pulpet wieprzowy ( jaja, mąka pszenna), w sosie śmietanowym (mleko, mąka pszenna), bukiet warzyw z masłem (mleko), ziemniaki, wodanaturalna

 

 

22.10.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia), masła (mleko), jajecznica (jaja) na maśle (mleko ) ze szczypiorkiem, ogórek zielony, kakao na mleku (mleko) herbata

Pieczywo otrębowe (mąka żytnia, pszenna), masło (mleko ), pieczeń z polędwicą (gluten, soja) , sałata zielona, szczypiorek, banan, herbata owocowa, aktimell (mleko)

 

 

Krupnik ryżowy z warzywami (seler), groszkiem zielonym, ziemniakami, kopytka ( jaja, mąka pszenna) z masłem ( mleko) , kapusta kiszona duszona z warzywami (seler), woda naturalna,

23.10.

Płatki owsiane (mąka owsiana) na mleku (mleko),pieczywo (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), dżem brzoskwiniowy, banan, herbata owocowa,

Pieczywo (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), pasztet wieprzowy z warzywami, szczypiorek, papryka, herbata owocowa,

Zupa pomidorowa z warzywami (seler), śmietaną (mleko) i makaronem (mąka pszenna ), kotlet drobiowy mielony ( jaja, mąka pszenna) , surówka z rzodkwi białej, ogórka zielonego i sosu jogurtowego (mleko), ziemniaki, woda z cytryną

24.10.

Bułka maślana (mąka pszenna, jaja ), masła (mleko), jogurt naturalny (mleko), mus truskawkowy, herbata

Pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia), sałatka warzywna z serem fetą (mleko), serem białym (mleko), brokułem, sosem jogurtowo (mleko)-majonezowym (jaja), herbata

Zupa wiejska z warzywami (seler), fasolą, ziemniakami, schab w sosie naturalnym ( mąka pszenna), kasza jęczmienna (mąka jęczmienna)-gryczana (mąka gryczana) na sypko, buraczki czerwone z papryką i oliwą, woda naturalna,

25.10.

Płatki ryżowe (mąka jęczmienna ) na mleku (mleko), pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), miód prawdziwy, jabłko, herbata owocowa

Pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), kiełbasa szynkowa (sojowy hydrolizat białkowy, gluten), szczypiorek, pomidor, serek homogenizowany (mleko), herbata owocowa,

Barszcz biały (mąka żytnia) z warzywami (seler), śmietaną (mleko) i ziemniakami, makaronu pszennego ( jaja, mąka pszenna) z tuńczykiem (ryba), pomidorami, warzywami, woda naturalna,

Copyright © 2016. Przedszkole Publiczne nr 4 Bielawa Rights Reserved.