^Powrót na górę
  
  
  


Jadłospis

Jadłospis dekadowy 18.05.– 29.05.2020

 

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

 

18.05.

Płatki ryżowe na mleku (mleko ) z rodzynkami, baton pszenny (mąka pszenna, jaja ) z masłem (mleko), banan, herbata owocowa,

Pieczywo graham(mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), serem żółtym (mleko), ogórkiem zielonym, szczypiorkiem, herbata z miętą, rzodkiewka czerwona,

Zupa jarzynowa z warzywami (seler ), śmietaną (mleko ), ziemniakami, makaron spaghetti (mąka pszenna ) z mięsem wieprzowym, pomidorami, warzywami (seler ), woda źródlana, jogurt owocowy (mleko)

 

 

19.05.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko), jajecznica (jaja) ze szczypiorkiem, kakao na mleku (mleko), jabłko, herbata

Pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko ), sałata zielona, szynka sowiogórska, szczypiorek, herbata owocowa , pomidor, napój migdałowy,

Zupa ogórkowa z warzywami ( seler ), śmietaną (mleko), ziemniakami, pierogi ruskie (jaja, mąka pszenna ) z farszem z sera białego( mleko), ziemniaków, cebulki, woda naturalna z cytryną,

 

20.05.

Kasza manna (mąka pszenna) na mleku (mleko), pieczywo graham ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), miód lipowy, jabłko, herbata

Chleb graham ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), paprykarz z fileta rybnego (ryba), ryżu, pomidorów, szczypiorek, herbata malinowa , marchewka,

 

 

Rosół drobiowy z warzywami (seler ), makaronem (mąka pszenna, jaja ), kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, mleko, jaja), surówka z ogórka zielonego, szczypiorku, jogurtu naturalnego (mleko), woda naturalna z cytryną,

 

 

 

21.05.

 

 

Bułka z ziarnami ( mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), pasztet drobiowy z kaczki ( mleko, masa jajowa, białko sojowe), szczypiorek, kakao na mleku (mleko), rzodkiewka czerwona, herbata z miętą,

 

Pieczywo wiejskie z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), twarożek z sera białego(mleko ), mleka (mleko) , miodu prawdziwego, herbata, banan,

 

Barszcz biały (mąka żytnia ) z warzywami ( seler ), ziemniakami, gulasz wieprzowy w sosie naturalnym ( mąka pszenna), kasza jęczmienna (mąka jęczmienna ) z masłem (mleko), na sypko, surówka z kapusty pekińskiej, pomidorów, kukurydzy, oliwy, woda naturalna z miodem,

 

 

 

 

22.05.

 

Płatki owsiane (mąkaowsiana ) na mleku (mleko), pieczywo słonecznikowe (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), powidła śliwkowe, ogórek zielony, herbata

Pieczywo (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), pieczeń wieprzowa z polędwicą (wyciąg z pszenicy, gorczyca ), szczypiorek, herbata z cytryną, pomidor,

 

Zupa grochowa z warzywami ( seler), ziemniakami, ryż na mleku (mleko) na sypko, polewa z truskawek mrożonych, jogurtu naturalnego (mleko), śmietany (mleko), woda żródlana

 

 

25.05.

Zacierka (mąka pszenna, jaja) na mleku(mleko), chleb wiejski z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), miód prawdziwy, jabłko, herbata,

Pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia ),masło (mleko), pasta z jajka gotowanego (jaja ), fileta rybnego (ryba), rzodkiewki czerwonej, produkt mleczny – actimel (mleko), ogórek zielony, herbata

Zupa pomidorowa z warzywami ( seler) i makaronem (mąka pszenna, jaja), pieczeń rzymska (jaja, mąka pszenna) z mięsa wieprzowego, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, oliwy, ziemniaki, woda naturalna z miodem i cytryną

 

 

26.05.

Pieczywo otrębowe ( mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko ), szynka konserwowa (sojowy hydrolizat białkowy, gluten ), ogórek kiszony, szczypiorek, kakao na mleku (mleko), banan, herbata owocowa

 

Pieczywo otrębowe (mąka żytnia, pszenna), masło (mleko ), twarożek z sera białego(mleko), mleka (mleko), miodu, wanilii, herbata owocowa, pomidor,

 

 

 

 

Zupa fasolowa z warzywami (seler), ziemniakami, kotlet rybny (ryba) mielony (jaja, mąka pszenna), marchewka tarta z jabłkiem, chrzanem i oliwą, ziemniaki puree (mleko) z koperkiem, woda z miodem,

27.05.

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), pasztet z mięsa wieprzowego, warzyw (seler), szczypiorek, rzodkiew biała, kakao na mleku (mleko), herbata

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), budyń waniliowy na mleku (mleko) z sokiem malinowym, jabłko, herbata

Zupa szczawiowa z warzywami (seler), jajkiem(jaja), śmietaną (mleko) i ziemniakami, pałeczka drobiowa w curry, sałata lodowa z jogurtem naturalnym(mleko), ziemniaki puree (mleko), woda z cytryną

28.05.

Płatki owsiane (mąkaowsiana ) na mleku ( mleko), pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko), dżem brzoskwiniowy, banan, herbata

Pieczywo otrębowe (mąka pszenna, żytnia ), masło (mleko), pasta z fileta rybnego (ryba), masła ( mleko), pomidorów, warzyw mieszanych, ogórek zielony, herbata,

Zupa wiejska z warzywami (seler) i ziemniakami, pulpet z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym (mąka pszenna, jaja, mleko), ryż na sypko, fasolka szparagowa z masłem (mleko), woda naturalna,

29.05.

Pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), jajecznica (jaja) na maśle (mleko) ze szczypiorkiem, kakao na mleku (mleko) z imbirem, rzodkiewka, jabłko, herbata owocowa

Pieczywo z ziarnami (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), kiełbasa szynkowa (sojowy hydrolizat białkowy, gluten), ogórek kiszony, herbata owocowa, pomidor,

Barszcz ukraiński z warzywami (seler), śmietaną (mleko), ziemniakami, makaron pełne ziarno (mąka pełne ziarno, jaja) z serem białym(mleko), szpinakiem, masłem (mleko), woda naturalna z cytryna,

Copyright © 2016. Przedszkole Publiczne nr 4 Bielawa Rights Reserved.